Vad är egentligen asiatiskt handikapp i betting?

Asiatiskt handikapp är ungefär som det låter, det laget som man satsar på får en fördel eller ett handikapp. Detta används av de flesta professionella spelare där ute för att det kan ge en fördel i högre odds.

Ett exempel på hur ett asiatiskt handikap fungerar så finns det en match mellan Barcelona och Real Madrid. På en vanlig spelmarknad, t.ex. 1X2 eller matchvinnare skulle kanske Barcelona ge 1.6. Detta ger inte mycket i vinst om du skulle vinna spelet, och den här fördelen kommer med asiatiskt handikapp. Istället för att lägga ett bet på matchvinnare hade du kunnat spela Barcelona -1.0 till ett odds runt 2.4. Det leder till att Real Madrid startar matchen med ett måls försprång. Vinner då Barcelona med ett mål mer skulle spelet bli vinst, och din utdelning mycket större. Och blir matchen lika med ditt asiatiska handikapp, alltså att Barcelona bara gör ett mål och det blir 1-1, får du pengarna tillbaka.

När man får koll på hur asiatiskt handikapp fungerar så kommer man förstå att det kan vara otroligt många fördelar med att betta på detta sättet. Kan man minimera sina förluster och säkra upp vissa bet så har man mycket vunnit redan där om man ser i det långa loppet. Det fina med asiatiskt handikapp är också att det brukar av någon anledning alltid vara 5–10% högre odds jämfört att man hade spelat på exakt samma sak fast man hade satsat på dubbelchans eller liknande.

För att dra full fördel med detta så måste man läsa på, det kan man göra online på hemsidor som t.ex. denna hemsidan. Vid full förståelse för detta spelsätt kommer spelandet bli mycket mer dynamiskt och spännande, därmed generera större vinster.

admin