Aktuellt

Lev hälsosamt – träna och var aktiv.

Den mest effektiva promenad är när du får upp pulsen och går i raskt takt. Det är en riktig njutning att kombinera frisk luft och motion. Vi måste ägna viss uppmärksamhet åt hur vi ser ut eftersom fett är det som orsakar många hälsoproblem.

Promenad med din hund. Ta en långpromenad  och det är kul. Både du och din hund får motion som ni båda behöver. Äger du inte fyrfotad träningskompis så låna en av  en kompis eller någon inom familjen  Det blir i viss mån inspirera för dig, inte för att få dig att känna dig skyldig om dig själv.

Gå till din livsmedelsbutik. Låt bilen vara hemma. Detta med vardagsmotion är lika viktigt. Butiken ligger inom närområde så klä på dig efter väder. Ta en rask promenad innan du åker hem. Få för vana att gå några kilometer  i veckan. Det spelar ingen roll om du inte får samma fysiska fördelar från att gå som du skulle från att köra. Det tar mycket mer ansträngning att utöva än att utöva löpning.

Göra träningen hemma. Hemma träning kräver självdisciplin för att bli av men med lite hantlar, träningsmatta och några övningar. Olika träningspass hittar du på internet och Youtube.

Träning vintertid

Under vinterhalvåret kan du åka skridsko, längdskidor eller slalom.  Utomhusaktivitet kräver rätt utrustning och kläder.  Inte bara är det en trevlig avkopplande aktivitet men det håller också dina muskler i trim.

Gå med i en träningsklass. Bli medlem på ett gym och börjar på deras olika gruppass. Olika gym erbjuder olika sorters pass. Sök efter ditt lokala gym på internet. De flesta människor är trevliga  när dom tränar och personalen är hjälpsamma för nybörjare.

Kom ihåg att ta hand om din kropp. Det är fantastiskt hur många som försummar sina kroppar. Om du är någon som inte röker, är det fortfarande viktigt att dricka mycket vatten och äta hälsosam mat. Vissa människor tror inte att du kan gå om du röker, men det betyder inte att du inte kommer att sluta med lungcancer.

När du blir äldre, kommer din kropp att börja sakta ner. Musklerna kommer att bli svagare och du kommer att bli trött snabbare. När du blir äldre, din förmåga att gå är en av de viktigaste sätten att du kan hålla din kropp frisk. Det är faktiskt det enda som du inte kan ändra på. Nästa gång du kör runt ditt grannskap, var uppmärksam på hur vägarna används. Människor som använder gatorna upptäcker ofta att de har en bättre känsla av balans som ett resultat av promenader.

Besök denna sida om motion och träning.