Bloggen

Så kan du som psykolog få uppdrag som är lukrativa

Det är ingen hemlighet att det är svårt för uppdragsgivare att rekrytera psykologer. Detta har under många år varit en stor utmaning. Utmaningen har dock blivit större av det faktum att allt fler patienter idag söker hjälp för symtom såsom ångest och depression. Därför har efterfrågan på kompetenta psykologer vuxit kraftigt och detta kan du dra nytta av. Läs vidare för att få reda på hur du som psykolog kan få uppdrag som är både lukrativa och givande på andra sätt!

Vad vill du som psykolog att uppdrag erbjuder dig?

Vad vill du som psykolog att uppdrag ska erbjuda dig? Detta är den fråga som du bör börja med att ställa dig själv. Utifrån det svar som du reflexmässigt ger kan du sedan börja söka efter uppdrag som kan matcha dina behov och preferenser. Generellt sett brukar dock följande faktorer vara eftertraktade bland psykologer:

  • Lön. När du som psykolog tar uppdrag via ett bemanningsföretag kan du vanligtvis räkna med att få en förhållandevis hög lön. Detta då bemanningsföretagen behöver erbjuda psykologer konkurrenskraftiga löner för att vara attraktiva arbetsgivare. Men det beror också på att efterfrågan på din kompetens är särskilt hög just nu.
  • Läge. Även läget är en viktig faktor när du som uppdragsgivare ska ta på dig ett nytt uppdrag. Tidigare ville många arbeta i storstadsregioner medan allt fler idag istället söker sig ut mot landsbygden. Dessutom har tekniken gjort det möjligt för psykologer att i allt högre grad arbeta på distans och ta emot patienter på detta sätt.
  • Flexibilitet. Utöver lönen och läger är flexibilitet också en faktor som ofta nämns i detta sammanhang. Psykologer vill vanligtvis ha en relativt stor flexibilitet när det kommer till schemaläggningen. Till exempel kanske du vill kunna jobba en eller ett par veckor i sträck för att sedan vara ledig en hel arbetsvecka? Dessutom kan du som sagt vilja jobba hemifrån antingen helt och hållet eller åtminstone på deltid.

Alla dessa faktorer är viktiga när du vill skapa den perfekta balansen mellan arbete och fritid. Den bästa balansen får du vanligtvis genom att jobba som konsult för ett bemanningsföretag.