Bloggen

Hitta din revisor i Uddevalla – tips och råd

Letar du efter en revisor i Uddevalla? I så fall finns en del att välja bland och det svåra är i dom flesta fall inte att hitta en, utan att hitta rätt. Det finns flera saker som är viktiga och som ska ”stämma” – till exempel personkemin mellan dig och revisorn. Nedan följer några tips och råd att ha med på vägen för den som letar efter en revisor.

Hitta revisor i Uddevalla – första steget

Det är som tidigare nämnt ingen konst att hitta en revisor i Uddevalla – hela utbudet kan visas på bara några sekunder om man söker på nätet. Däremot finns ett viktigt första steg förutom att se över utbudet och det är att fundera på vad man behöver hjälp med. En revisor kan hjälpa till med många eller bara några få delar och en del jobbar bara mot vissa branscher medan andra är mer öppna.

Några saker som en revisor kan hjälpa till med:

  • Bokföring
  • Bokslut och årsredovisning
  • Lönehantering
  • Deklarationer
  • Leverans- och kundfakturor

(Exempel från en större revisor i Uddevalla)

Kanske behöver du bara hjälp med bokslut och årsredovisning eller så vill du ha mer hjälp än så. Skriv gärna en lista på vilka tjänster du efterfrågar, och börja sedan kolla runt efter en revisor som erbjuder just dessa.

Tänk på personkemin

Stor byrå eller en revisor som jobbar enskilt? Det spelar egentligen inte så stor roll om man vet att rätt kunskaper finns. Något som många däremot inte tänker på i valet av revisor är hur personkemin känns – något som faktiskt är väldigt viktigt. Revisorn kommer få stor inblick i ditt företag och det är en av anledningarna till att det är så otroligt viktigt att känna tillit. Känslan vid första mötet kan vara avgörande – känner du genast ett förtroende har du troligen hittat rätt och om inte kan det vara en bra idé att leta vidare. En revisor som passar utmärkt för en branschkollega eller en bekant behöver inte nödvändigtvis vara rätt för dig, så även om du fått tips från någon du känner om en specifik revisor är det minst sagt läge att lyssna på magkänslan redan från början.

Det finns alltså många skäl att leta runt och kolla upp olika revisorer och byråer innan man fattar ett beslut. För ett långt och gott samarbete är det många bitar som behöver falla på plats!